loader image

Blog

Je passie vinden, doen wat bij je past

Overal kom je het tegen: ‘vind je passie, volg je passie, doe wat bij je past! Doe vooral wat je leuk vind…’ en ga zo maar door. 

Maar hoe vind je datgene wat bij je past? Of je passie? Het kan voor sommige van ons meer een lijdensweg zijn dan een weg naar geluk. Wat als je niet één passie hebt? Wat als je meerdere dingen leuk vind? Wat als je niks tegen komt dat je echt leuk vindt? Hoe kun je dan doen wat bij je past?  

Om te weten wat bij je past, is het goed te weten wat voor leven je wilt leven. Wat de belangrijke dragers zijn. Het is als het inrichten van je huis of zelfs van een kamer in je huis. Voordat je begint, bedenk je hoe je wilt dat het eruit gaat zien, welk gevoel dat het moet geven. Je denk na over de basisprincipes van je inrichting, over het soort materiaal, de kleuren, mogelijke meubels en accessoires. 

De eerste keer dat je iets inricht, kan het best lastig zijn omdat je niet weet waar je moet beginnen. Je hebt weinig of geen idee van hoe het in concept eruit moet komen te zien. Je gaat op zoek naar ideeën om het vorm te geven en maakt een moodboard. Door dingen bij elkaar te zoeken en op je board te plakken, krijgen je ideeën en verlangens ruimte om naar boven te komen. Al plakkend ontstaat er een visie van hoe het er uit kan komen te zien. 

Zo is het ook met ons leven en het vinden van wat bij je past. Het start met het ontwerpen van het concept. Het maken van een ‘moodboard’ van ons leven. Je kijkt naar je fundamentele waarden en overtuigingen, je doelen en uitdagingen, de verbindingen en relaties, vormen van creativiteit, verhalen, gewoonten. Al deze dingen bij elkaar geven een beeld van jouw concept zoals die is. Op basis daarvan kun je kiezen wat je vindt passen.

Net als met de inrichting, kun je kiezen of die ene ‘kleur’ wel of niet past bij jouw levensconcept. Dat kan één ding zijn, of meerdere of het kan met de tijd veranderen. Laat je niet vastzetten in het idee van één passie die zaligmakend is. Vinden wat bij je past is net als het inrichten van dat huis of die kamer. Voor sommige is het één kleur, voor anderen een heleboel bij of door elkaar. Of je komt er achter dat de inrichting je helemaal niet boeit. Ook goed, het gaat erom dat het bij je past. Het start allemaal met het ontdekken van de ‘onderdelen’ van jouw levensconcept (‘moodboard’). 

Wil je weten hoe dat eruit kan zien? Klik dan hier en boek een PowerCircle sessie. 

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn