loader image

Blog

Keuzes maken die je gelukkig maken

Als je denkt aan geluk en dingen doen die je gelukkig maken waar denk je dan aan? 

We willen allemaal gelukkig zijn, maar hebben een verkeerd beeld van wat geluk is. Grote kans dat je aan dingen als vrolijkheid, positiviteit, leuk, genieten denkt als je denkt aan geluk. We streven naar een leeg geluk, als we alleen maar willen doen wat leuk is, willen genieten, vrolijk willen zijn. het zorgt juist voor nog minder geluk.

We weten allemaal dat hoe fijn de leuke momenten ook zijn, ze gaan voorbij (net zoals de mindere fijne momenten). Zoeken naar geluk, is net als rennen naar de horizon. Je ziet haar, rent er naar toe en dan zie je haar weer verder op. En zo blijf je haar steeds najagen. Ondertussen heb je niet in het gras gezeten, je hebt niet de mooie muziek gehoord, je hebt niet genoten van dat ene gesprek, van de glimlach van die ene persoon. Je bent op zoek naar geluk, naar leuk, naar vrolijk en vergeet tevreden te zijn. 

Tevreden met wat er is, maar vooral tevreden met het leven dat je mag leiden. Is die altijd vrolijk en leuk? Nee, daar zitten ook echt momenten in waar je het even niet meer weet, dat alles niet gaat zoals je wilt, maar kun je er alsnog naar kijken en zien dat je tevreden bent? 

Wat als ik niet tevreden ben of kan zijn? Kijk dan naar de bouwstenen van je leven. Wat moet er anders zodat je wel naar je leven kan kijken en tevreden kan zijn in plaats van constante geluk na te jagen? Kijk naar de bouwstenen nu. Weet je welke deze voor jou zijn? Weet je of je de juiste richting op gaat? Lees hier meer over de Powercirkel, het kan je helpen om dit te bepalen. 

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn