loader image

Blog

Balans in je leven? Zie de cyclus, leef vanuit de circle.

De reden waarom we zo veel worstelen en disbalans ervaren in het leven is omdat we niet realiseren dat het leven geen rechte lijn is. We geloven in dingen die ons geen voldoening geven. Dus we zijn nooit tevreden. We zijn op zoek naar geluk, terwijl we eigenlijk levensvreugde willen. 

Als we aan geluk denken dan denken we aan het beeld van een commercial of een insta influencer: het dragen van mooie kleren, eruit zien als de brunette met lang bruin haar, een slank lichaam en de perfecte glimlach. 

We denken dat we een staat van geluk kunnen bereiken en dan voor altijd op die roze wolk kunnen zitten. Glimlachend en gewoon gelukkig zijn. We kijken naar de wereld en het leven in een rechte lijn en vergeten dat alles in het leven een cyclus is. Dat we deel uitmaken van de natuur (hoewel we als mensheid de arrogante veronderstelling hebben dat we er boven staan) en dus deel zijn van een cyclus. 

Dat is ook waarom we vaak halverwege stoppen met onze voornemens en intenties. Het is alsof we denken te rennen op een baan en dat er dan een finish is. Dat als we daar aankomen dat het allemaal beter zal zijn, mooier etc. We zullen dan klaar zijn en verder niks meer hoeven te doen. 

We beginnen dus erg enthousiast; ready, set, go! Daar gaan we, we rennen en beelden ons de finish in. Beelden in dat er allemaal mensen staan te wachten om ons toe te juichen, op te vrolijken, om ons te feliciteren met het feit dat we het hebben gehaald. Maar langs de weg, beginnen we te beseffen dat er geen juichende comitee is en we beginnen ons af te vragen of er wel een finish is. Of we raken afgeleid door het volgende doel of denkbeeldige finish aan de andere kant van de baan. Dus we beginnen helemaal opnieuw, met nieuw gekochte hardloopschoenen, een hele nieuwe outfit. En daar gaan we. We eindigen nooit en op een gegeven moment beginnen we ons af te vragen waarom we het zo moeilijk hebben. We concluderen dat het leven zo is. Het is niet eerlijk, het is moeilijk of andere redenen die we maar kunnen bedenken…en we worstelen. Voelen ons uit balans. 

Misschien moeten we alle moeite die we doen in steeds te starten met de perfecte weg naar geluk omzetten in het accepteren van de cyclus van het leven. Een keuze maken in wat voor soort leven we willen leven. Inzetten op leren van elke stap zodat we de volgende keer andere of betere keuzes kunnen maken. Leren dat levensvreugde weinig te maken heeft met constant gelukkig is. 

Hoe dan? Kijk naar je leven vanuit de Power Circle. Klik hier voor meer informatie. 

Delen

Facebook
Twitter
LinkedIn